Imearmas video: haigete jalgadega lumeleopardikutsikas annab endast parima, et käima õppida

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sacramento Zoo / SWNS.com / Sacramento Zoo / SWNS.com / Scanpix

USAs Sacramento loomaaias nägi mai alguses ilmavalgust pisike lumeleopardikutsikas, kes oma sünnidefektide tõttu nüüd tublisti treenib, et elada täisväärtuslikku elu.

Nüüdseks kuuenädalane kutsikas kannatab swimmeri ehk ujuja sündroomi all, mistõttu on tal raske oma tagajalgu kontrollida. Sama sünnidefekti esineb ka kasside ja koerte hulgas. Et kutsika jäsemeid tugevamaks treenida, kasutavad talitajad abivahendeid, mis tema tagakeha üleval hoiavad. Sacramento loomaaed on tuntud oma suurepärase veterinaarmeditsiini poolest ning kohe pärast kutsika sündi pandi kokku just talle sobiv teraapiaplaan. 

Nüüd käib veel nimeta leopard kolm korda päevas kõndimist harjutamas ning talitajate sõnul on ta seni tõeliselt tublisti hakkama saanud. Kui kutsikas kasvab, vajab tema teraapiaplaan tõenäoliselt küll kohendamist, kuid talitajad annavad endast parima, et väike kiskja lõpuks võimalikult iseseisvalt hakkama saaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles