Vahva video: Tallinna loomaaia pesukarud said endale uue põneva mänguasja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia pesukarud
Tallinna loomaaia pesukarud Foto: TONI LÄÄNSALU / PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna loomaaia eesmärk on oma asukatele pakkuda parimat võimalikku elukeskkonda. Seetõttu said pesukarud endale hiljuti mänguasja, millega lustimine neile suurt lõbu valmistab.

Loomaaialoomadel puuduvad samasugused füüsilised ja vaimsed võimalused, nagu on nende liigikaaslastel vabas looduses. Nad ei pea otsima toitu, põgenema kiskjate eest ega kaitsma oma territooriumi. Ilma tegevuseta, mis sunniks loomi kasutama oma meeli, võib tehistingimustes elavatel loomadel «igav hakata» ja see omakorda võib põhjustada käitumishäireid. 

Elukeskkonna rikastamisel muudetakse loomade elukeskkonda selliselt, et see innustaks neid tegema valikuid, kutsuks esile liigiomast loomulikku käitumist, esitaks vaimseid väljakutseid, julgustaks loomi rohkem liikuma ning suurendaks seeläbi nende üldist heaolu. Mida aktiivsemaks muutuvad aga loomad, seda huvitavama kogemuse saavad ka loomaaia külastajad.

Seetõttu said loomaaia pesukarud hiljuti uue põneva mänguasja, et toitumiskäitumist rikastada. Tegemist on toidutoruga, mille meisterdas loodusteadusliku loovtööna gümnasist Natalia Sirenko. Pesukarudel on mänguasjaga omajagu pusimist, sest torust pole lihtne rosinaid kätte saada, kuid nende himu maiuste järele on niivõrd suur, et toru juures toimetamist on raske lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles