Kahtlus: Saaremaal müttab ringi koguni kaks mesikäppa

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru
Pruunkaru Foto: Wild Wonders of Europe / Widstrand / 1 / Scanpix

Tõsiasi, et samaaegselt on karu nähtud erinevais Saaremaa otstes, on tekitanud kahtluse, et mesikäppi võib liikvel olla vähemalt kaks.

Saarte Häälele teadaolevalt nähti hiljuti karu pea samaaegselt nii Leisi kandis kui ka Tiirimetsas. Karu nii kiiresti aga vaevalt liigub, et «ühe hüppega» Leisist Salme kanti jõuaks. Samas pildistati alles kahe nädala eest karu käpajälgi sealt jupp maad mööda rannikut edasi Karalas.

«Sellest hakatigi arvama, et äkki ikka on kaks karu. Üks emane ja teine isane, jooksuaeg ka ju,» muheles Salme teenuskeskuse juhataja Kalmer Poopuu. «Kui enne jaani oli karu Järvel, siis ju ta seal Järve ja Tehumardi metsas praegu on, ootab mustikalisi,» naljatas Poopuu.

Sellest, et karu Tiirimetsas märgati, et tahtnud kohalikud kütid siiski eriti kõnelda. «Las mõmmi ajab oma mõmmi asju ja ei midagi muud,» arvas üks Salme kandi jahimeestest, soovimata teemal pikemalt peatuda.

Täispikka lugu loe tänasest Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles