Iluvõre taha kinni jäänud kass võttis ette ülipika autosõidu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Daniel Kühne / PantherMedia / Daniel Kühne / Scanpix

Ühe Inglismaa pere suureks üllatuseks leidsid nad puhkusele minnes oma auto iluvõre taha kinni jäänud kassi, kes sinna teadmata ajal pugenud oli. 

Auto omaniku Steven Kane'i sõnul märkas ta kassi puhtjuhuslikult. «Me olime just mere ääres peatuse teinud ning ma mängisin parajasti oma tütrega,» meenutas mees. «Kui ma aga pilgu auto poole heitsin, nägin ma iluvõre taga kassi. Ma ei tea, millal me ta peale korjasime — võimalik, et ta sõitis seal koos meie vahepeatustega kaasa enam kui kaks päeva ja 120 kilomeetrit.»

Kane helistas loomapäästeorganisatsioonile RSPCA, kust saadeti kohale abistajad. Paistis, et kass polnud vigastatud, ent tal ei olnud võimalik kuidagi välja saada. Seetõttu kutsuti välja kohaliku autotöökoja mehhaanik, kes auto esiotsa ettevaatlikult lahti võttis ja kassi välja aitas.

«Ta haises kohutavalt ja oli väga näljane,» meenutas RSPCA inspektor Lucy Brennan ja lisas, et kassile pandi automargi järgi nimeks Ford. «Tema õnneks ei olnud iluvõre taga ühtegi liikuvat komponenti, mis talle viga teha võinud oleks, kuid vaesele Fordile oli see kindlasti traumeeriv kogemus.»

Ford viidi RSPCA loomakliinikusse, kus selgus, et tema saba oli vigastatud ja vajas amputeerimist. Jänest sõitnud kassi vastupidavus tasus aga ära — Steven Kane sõnas, et kui kassi omanikku ei leita, on tema vend Fordi adopteerimisest tõeliselt huvitatud ning seega on karvasel reisisellil uus kodu ees ootamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles