Paljukannatanud «Saaremaa koledaim kass» Möura otsib sõpra

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Varjupaikadest ja turvakodudest võetakse tavaliselt kõige esimesena ära kauni välimusega kassid. Nende mitte nii silmipimestavad kaaslased peavad vahel ootama aga kuid või lausa aastaid.

«Sestap aitan meelsamini alati neid loomi, kes missivõistlustele ei kvalifitseeru,» naljatas Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) loomapäästja Heiki Valner oma blogis. «Üks taoline «kolekass» on Möura ja andke mulle kohe see väljend andeks, sest pole ta ju tegelikult nii kole ühti.»

Möura on täiesti tavaline tänavakõuts ja just sellised ühe või kahe silmata, kõrvadeta, armilised ja mädanevad tänavakassid välja näevadki. Mõura ise aktiivne võitleja polnud, aga ta oli see, kellele ikka kallale mindi.

Möura räsitud välimus ei peegelda aga mitte mingil moel tema iseloomu, sest sisemiselt on ta vast üks maailma ilusamaid kasse. Möura hindab ääretult inimese seltsi ja poeb kahejalgsetele armastavalt kaissu.

Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Möura silm on kas kakeldes või herpese tagajärjel kõvasti viga saada. Lisaks sellele on kass FIV-positiivne, ent muretseda ei tasu — Valneri sõnul elavad taolised kiisud kodustes tingimustes ainukese kassina veel väga pikalt ja panevad teinekord tervete loomade elueale pika puuga ära.

Möura on saanud esmased vaktsiinid, ent tema ravi jätkub eeldatavasti veel paar nädalat. Kassipoiss on kiibitud, kastreeritud ning päästjate sõnul tuleb temast lausa imepärane kaisukass. Möura sobib ainukeseks tubaseks kassiks, ta oskab korralikult kasutada liivakasti ja ei tekita mingit segadust.

Kui kõige ilusam Möura sinus huvi tekitas, võta ühendust Saaremaa Lemmikloomade Turvakoduga telefonil 58370708 või kirjuta saareloomad@saareloomad.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles