Video: haruldased leopardikutsikad on tõelised südamemurdjad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Herbert Dechant / Zoo Vienna Schönbrunn / Facebook

Märtsi lõpus Viinis Schönbrunni loomaaias sündinud kaks haruldast amuuri leopardi sirguvad iga päevaga suuremaks ning nende lustlik meel ja imearmas välimus sulatavad iga südame. 

Leopardikutsikad sündisid 27. märtsil ning nende esimene tutvumine siseaedikuga toimus mai alguses. Praeguseks on väikesed kiskjad pealehakkamist täis ja rõõmustavad oma koerustükkidega külastajaid. Emaleopard Ida jaoks on tegu esimese pesakonnaga, ent oma uue rolliga on ta seni suurepäraselt hakkama saanud. Kaks kutsikat on ka esimesed amuuri leopardid, kes on Schönbrunni loomaaias sündinud.

Amuuri leoparde saab näha ka Tallinna loomaaias ning meie ekspositsioonis elavad kaks leopardi — isasloom Alexei, kes sündis 2014. aastal Inglismaal Twycrossi loomaaias ning kogenud emasloom Darla, kes on üles kasvatanud juba 12 kutsikat. 

Hiljuti tehti kindlaks ka kutsikate sugu ning õde-venda said endale lõpuks nimed — Inga ja Baikal. Inga nimetamise au jäi leopardikutsikaid kasvatavatele talitajale, Baikalile pani aga nime Venemaa suursaadik Dmitri Ljubinski, kelle arvates sobib võimsa järve nimi leopardipoisile nagu valatult.

Amuuri leopardi levila vähenes 20. sajandi jooksul dramaatiliselt. Kui sajandi algul oli amuuri leopard Primorje lõunaosa tavaline asukas, siis nüüdisajal elab Venemaa, Hiina ja Põhja-Korea kokkupuutealal umbes poolsada isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles