Kirik pidi uksed suliste sissetungijate tõttu sulgema (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Colin Sargent / SWNS.com / Colin Sargent / SWNS.com / Scanpix

Inglismaal Capeli külas vaikisid kaks nädalat kirikukellad ning ka igapäevane sagin kirikus peatus. Põhjuseks olid sinitihased, kes olid oma pesa ehitanud kiriku kantsli sisemusse.

Capeli küla St Thomas à Becketi kiriku igapäevatöö pandi seisma pärast seda, kui remondimees Tony Batten pani tähele kantsli ümber tiirlevaid sinitihaseid. Batten võttis taskulambi, heitis selle abil pilgu kantsli sisemusse ja avastas sealt kaheksa hiljuti ilmavalgust näinud linnupoega. 

Foto: Colin Sargent / SWNS.com / Colin Sargent / SWNS.com / Scanpix

Et vältida lindude häirimist, otsustati kiriku töö kaheks nädalaks osaliselt peatada. Pärast tihaste avastamist viidi kirikus läbi veel mõned jumalateenistused, ent need lühendati ning ka orelimäng peatati, sest orel asus koguduseliikmete hinnangul kantslile liiga lähedal ja oleks lindudele stressi põhjustanud. Kogudus otsustas tihaste pesa ka pühitseda ning kaks nädalat peale avastamist olid tihasepojad piisavalt sirgunud, et koos oma vanematega avatud kirikuakendest välja lennata.

Kohalik loodusfotograaf Colin Sargent tegi lindudest mõned pildid ja nentis, et kiriku ajutine sulgemine oli hea otsus. «Lindude akendest välja ajamine võttis küll veidi aega, ent kõigi kergenduseks said nad ohutult lahkutud,» sõnas Sargent. «Linnupojad olid avastamise hetkel juba koorunud ning seega ei võtnud nende kasvamine kaua aega. See oli üks armas ja õnneliku lõpuga lugu.»

Foto: Colin Sargent / SWNS.com / Colin Sargent / SWNS.com / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles