Jahmatav avastus: koletiskilpkonna kõhust leiti inimsõrm

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: By U.S. Fish and Wildlife Service Southeast Region [CC BY 2.0 or Public domain], via Wikimedia Commons

USAs Louisiana osariigis avastati ühe kaimankilpkonna kõhust inimsõrm, mille omanikku pole siiani tuvastatud.

Kaimankilpkonnad erinevad meile tuntumatest kilpkonnadest vägagi — ohtlike jahimeestena on kaimankilpkonnad lisaks tugevale kehaehitusele varustatud kõva nokaga, mille abil on nad võimelised läbi hammustama ka inimese käe, sõrmest rääkimata.

Inimsõrme leidis üks Louisiana kalamees, kes kilpkonna Tchefuncte jõest püüdis. Asunud looma küpsetamiseks ette valmistama, lõikas mees tema kõhu lahti ning leidis sealt kellegi sõrme. Mees andis oma avastusest teada kohalikule politseile.

Uurijad võtsid ühendust bioloogiga, kelle sõnul kaimankilpkonnad oma kodupiirkonnast kaugemale ei rända. Seetõttu hakati kalamehe juhatusel püügikohta läbi kammima, et leida võimalik surnukeha. Midagi kuritööle viitavat aga ei avastatud ning otsingud lõpetati neljapäeva pärastlõunal.

Seetõttu teoriseerivad võimuesindajad nüüd, et sõrme omanik liigub kusagil ringi, kuid ei ole otsinud meditsiinilist abi. Sõrm ei olnud jõudnud veel lagunema hakata, ent sõrmejälge uurijatel sellelt saada ei õnnestunud. Järgmine samm oleks sõrmele teha DNA-test, ent kuna protseduur on kallis, loodetakse, et sõrme omanik ilmub siiski välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles