Tõeliselt eeskujulik! Kuressaarlased tõttasid appi teed ületanud luigeperele (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Irene Babenko / Facebook

Kuigi viimastel nädalatel on eestlasi šokeerinud ja kurvastanud teated lindudest, kes leidsid oma otsa inimese käe läbi, näitab eile Kuressaares aset leidnud vahejuhtum, et ka headus ja hoolivus suleliste suhtes pole siit maailmast kuhugi kadunud. 

Kuresaare elanik Irene Babenko sattus eile peale luigeperele — ema-isa ja nende kolm väikest järeltulijat paistsid suunduvat mere poole, et seal endale sobiv elupaik välja valida. Ees oli aga takistus üpriski tiheda liiklusega sõidutee näol, kuid luiged said endale ootamatud abilised mööduvate linnaelanike hulgast. 

 «Tuulte Roosi rajoonis on inimesed, kes tõesti hoolivad,» jagas Babenko oma rõõmu. «Kogu luigepere liikumist turvas 3-5 inimest pluss auto, mis sõitis teele risti.» Babenko nentis, et vaatepilt, kuidas inimesed lindude abistamiseks kokku tulid, tegi enesetunde tõsiselt heaks. 

Facebooki postitatud fotode ja videote juurde kirjutas Babenko ka soovi — hoolige rohkem ja julgege seda ka välja näidata. Tubli luigepere on tõenäoliselt aga sobiva merevaatega kinnistu välja valinud ning uhked ja asjalikud linnuvanemad saavad seal oma järeltulijaid südamerahus kasvatada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles