Jalgpallifännid ei oska arvatagi, kui ohtlik nende armastatud spordiala loomadele on

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme algavad jalgpalli maailmameistrivõistlused on endaga taaskord kaasa toonud jalgpallipalaviku. Paljud inimesed ei oska aga arvatagi, et väravavõrkude alaline õues hoidmine võib elusloodusele vägagi kurvalt lõppeda.

Suurbritannia loomapäästeorganisatsioon RSPCA avaldas tõeliselt kurbliku galerii loomadest ja lindudest, kes olid kinni jäänud väravavõrkudesse. RSPCA esindaja sõnul tuli päästjatel mitmed loomad magama panna, sest rabelemise käigus olid nad end rängalt vigastanud.

Eelmisel aastal pidi organisatsioon võrkudest päästma enam kui tuhat looma. Sellel aastal on see number juba 442 ning loomapäästjad ennustavad, et homme algavad maailmameistrivõistlused ja nendega kaasnev jalgpallipalavik tõstavad seda kiirelt kõrgemale.

«Maailmameistrivõistluste ajal mõtlevad inimesed palju jalgpallist ning see võib tähendada, et palju rohkemad inimesed panevad oma aedadesse üles suuremad ja väiksemad jalgpalliväravad,» sõnas RSPCA metsloomaekspert Llewelyn Lowen.

Lowen nentis aga, et paljud jalgpallisõbrad ei tea, kui ohtlikud väravavõrgud loomade jaoks on. Seetõttu on organisatsiooni eesmärk tõsta inimeste teadlikkust ja loodetavasti vältida olukorda, kus võrkudes hukkub suur hulk loomi ja linde. Jalgpallimängust aga loobuma ei pea — RSPCA palub inimestel väravad või võrgud peale mängimist ära panna nii, et elusloodus neile ligi ei pääseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles