Kuressaares tapsid poisikesed eriti jõhkral moel vigase hakipoja (3)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hakk.
Hakk. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuressaares piinasid poisikesed vigast hakipoega, kuni üks neist, pätitegudega tuntust kogunud poiss, linnu tema peal hüpates tappis.

Pühapäeva õhtul leidis Kuressaare südalinnas vanaema juures nädalavahetust veetnud 10-aastane poiss Torni tänavalt garaažide vahelt vigase linnupoja, keda toidu abil turgutada lootis ja selleks vanaemalt tuppa saia küsima läks.

Vanaema Ene Kallaste sõnul läks ta lapselapsega õue kaasa, et lindu oma silmaga näha. «Eks see hakipoeg oli seal garaažide ees maas kurvas seisus, aga elas ja hingas,» kirjeldas Kallaste Saarte Häälele.

Vanaema läks koju ja mõne aja pärast tuli tuppa ka lapselaps, nägu tõsine ja pisarad silmis. Kui vanaema temalt uuris, mis juhtus, selgus, et lind on surnud — poisid olid lindu õhku visanud ja lasknud tal maha kukkuda ning lõpuks oli üks neist linnu tapnud.

Kuna kolm poissi olid alles hoovis, päris Kallaste neilt aru, mis juhtus. Poisid ütlesid naisele, et viskasid hakipoega õhku, kuna tahtsid näha, kas lind hakkab lendama. Kallaste kuulis poistelt, et neljas poiss, Rasmus (nimi muudetud), kes oli enne vestlust jõudnud lahkuda, «hüppas linnupojale jalgadega peale nii, et linnu silmamunad pritsisid välja».

Täispikka lugu loe tänasest Saarte Häälest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles