Paljassaarest leitud luigepoegade surma põhjus on siiani ebaselge

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud luigepojad.
Tapetud luigepojad. Foto: Facebook

Eelmisel nädalal leiti Paljassaare hoiualalt kuus surnud luigetibu. Siiani pole aga täpselt teada, kas lindude surma põhjustasid inimesed, metsloomad või hoopistükkis midagi muud.

«Paljassaares avanenud vaatepilt on äärmiselt kurb ja häiriv,» sõnas Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova. «Mõistan, et taoline sündmus tekitab inimestes tugevaid emotsioone. Linnupoegade hukkumise asjaolud selgitab välja ekspertiis.»

Niipea, kui selguvad juhtumi asjaolud, teavitavad ametkonnad sellest ka avalikkust. Kui luigepojad laupäeval leiti, toimetas Varjupaikade MTÜ nad loomaarsti juurde surma põhjuse väljaselgitamiseks. Kuna luigepoegadel ei tuvastatud vigastusi, mis viitaksid surmaeelsele füüsilisele vägivallale, saadeti nad täiendavaks ekspertiisiks Veterinaar- ja Toidulaboratooriumisse, et tuvastada võimalikud haigusetekitajad või mürkained.

Ühtlasi kutsus abilinnapea inimesi üles ettevaatlikkusele. «Paljassaares ja teistel hoiualadel tuleb loodusesse erilise tähelepanelikkusega suhtuda. Kindlasti ei tohi lasta koertel ilma rihma ja suukorvita ringi joosta, nii hoidume seal pesitsevate linnuperede ohtu seadmisest,» ütles Izmailova. «Ühtlasi tuletan meelde, et seal, kus on ringi liikumiseks laudtee ehitatud, tuleb seda ka kasutada ning sellelt maha astumist vältida.»

Kõikidest keskkonnaalastest õigusrikkumistest tuleb teada anda keskkonnainspektsiooni valvetelefonil 1313.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles