Video: Kanadas nähti üliharuldasi põdrakolmikuid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kanadas olles ei ole põtrade nägemine midagi erilist. Küll aga on haruldane see, et üks põder tõi ilmale terved ja tugevad kolmikud.

Eelmisel nädalal nägi Albertas elav Randi Ingram oma metsaga piirnevat tagaaeda läbivat põtra. Suur oli aga naise üllatus kui põdrale järgnes kolm väikest vasikat. Ingram haaras telefoni ja lindistas nähtut ning kaadrid on pakkunud rõõmu nii tavalistele loomasõpradele kui ka metsloomaspetsialistidele.

Michigani ülikooli metsloomaökoloog Rolf Petersoni sõnul on ta põtrade elu uurinud aastakümneid, kuid selle aja jooksul on ta põdrakolmikuid näinud vaid ühe korra. Peterson nentis, et mitmikute saamine vajab emapõdralt tugevat tervist ning ka sobivat elukeskkonda. Sellisel juhul on kaksikute sünnitõenäosus 10-20 protsenti. Kuna põdrakolmikuid on dokumenteeritud vaid käputäis, pole nende sünnitõenäosus protsentuaalselt teada.

Video põhjal arvas Peterson, et vasikad on mõne päeva vanused ning suurepärase  tervise juures. Kui nende territooriumile ei eksi suuri kiskjaid, saavad kõik vasikad ohutult üles kasvada. Inimeste elupaikade läheduses liikumine on Petersoni sõnul kaitsetaktika, sest põdravasikatele ohtlikud loomad sellistesse piirkondadesse ei tiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles