Sel nädalal koguneb Tallinnasse üle 1200 laulva loomaarsti

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Reis / PantherMedia / Erik Reis / Scanpix

Homme algab Tallinnas iga-aastane väikeloomaarstide kongress, millest võtab osa üle 1200 veterinaari. Loomaarstid ei tule siia aga ainult tööd tegema — 15. juuni hommikul kogunevad nad Linnahalli treppidele suurele ühislaulmisele.

Loomaarstid võtavad iga-aastasest üle-Euroopalisest väikeloomaarstide kongressist «24. FECAVA Eurocongress». FECAVA on Euroopa väikeloomaarstide kohalikke assotsiatsioone koondav föderatsioon, kelle korraldatava kongressi eesmärgiks on jagada omavahel uusi erialaseid teadmisi ning arendada veterinaaria valdkonda läbi erinevate FECAVA töörühmade, et arutleda kogu maailmas aktuaalsetel teemadel, näiteks vastustundlik lemmikloomade aretamine, antibiootikumide kasutamine veterinaarias ja lemmikloomade kiibistamine/registreerimine.

Ürituse Eestipoolne eestvedaja on Eesti Väikeloomaarstide Selts, keda FECAVA keskorganisatsiooni jures esindab Seltsi president Ingrid Hang. Euroopas roteeruva kongressi korraldusõigus on Eestile antud tänu Eesti aktiivsele liikmestaatusele FECAVA juures mitme aasta vältel. «FECAVA Eurocongressi toimumine Eestis annab hea võimaluse näidata Eesti veterinaarmeditsiini kõrget taset ja kohalike spetsialistide professionaalsust,» leidis Hang. «Samuti on see hea võimalus Eestit ulatuslikumalt tutvustada. Läbi erinevate meediakajastuste ja infovahetuse jõuab Tallinnas toimuv ligi 100 000 väikeloomaarstini üle maailma.»

Kongressi raames toimub ka loomaarstide ühislaulmine, mis viiakse läbi Tallinna Linnahalli treppidel 15. juunil kell 8:30. Üldlevinud «Sepapoiste» viisile on loodud laulusõnad, mis käsitlevad lemmikloomade kiibistamise ja registreerimise tähtsust. «Loomaarstid saavad palju teha, et rõhutada loomade kiibistamise tähtsust ja olulisust,» sõnas Hang. «Ühislaulmine aitab sellele palju kaasa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles