Südantlõhestav video: orangutan võitles oma kodu säilimise nimel buldooseriga (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: International Animal Rescue / Ca / Caters News Agency / Scanpix

Rahvusvaheline loomakaitseorganisatsioon International Animal Rescue (IAR) avaldas hiljuti 2013. aastal filmitud video, milles on näha orangutani, kes püüab oma kodukohta kaitsta metsalangetajate eest.

Videost on näha, kuidas buldooseriga langetatava puu ladvas istuv orangutan sellest meeleheitlikult kinni hoidis. Ärevil loom haaras ühel hetkel kinni ka buldooserikopast, ronis siis mööda tüve maapinnale ja hakkas puuprahist väljapääsu otsima.

IARi pressiesindaja Lis Key sõnul on Borneo orangutanide olukord video filmimisele järgnenud aastatel aina halvemaks läinud ning need inimahvid on nüüd kriitiliselt ohustatud. «Kui metsade hävimist ei lõpetata, ei ole orangutanidel tulevikku,» nentis Key. «Meie meeskond oli tol päeval kohal, et orangutani aidata ning me vastame ka praegu sellistele hädakutsungitele. Mitte midagi ei ole muutunud.»

Organisatsioon rajas Ketapangi linna päästekeskuse, mis on praeguse seisuga koduks enam kui sajale orangutanile. Keskuses loomad rehabiliteeritakse ning lastakse seejärel ohutus kohas taas vabadusse. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles