Hädapalve loomapäästjatelt: metsloomaühing otsib linnupoegadele kasuvanemaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eesti Metsloomaühingul on käes hullumeelsed ajad — loomalaste hooaeg on käimas ning igapäevaselt tuleb kümneid ja kümneid teateid vanemateta jäänud linnu- ja loomapoegadest.

Eile leiti Kadrinast albiinost varesepoeg, kelle elu päästis abistajate kiire tegutsemine. Varesepoeg oli olnud kaua söömata ja nõrk, tavaliste vareste parv pikeeris ja klobis teda, lapsed aga kiusasid. Suure tõenäosusega ta loodusest kaaslast ei leiaks, teistsugust lindu ei lubata ka parve ja ta pekstaks minema. Varesepoeg kasvab nüüd Harjumaa piirkonnajuhi Eino Roosioksa käe all ning jääb arvatavasti kodulinnuks, sest looduses ta hakkama ei saaks. 

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Üheks selle nädala kurvemaks sündmuseks oli metsloomapäästjatele aga Haapsalu rannast leitud luige surm. Nõrk ja vedelikupuuduses lind toimetati arsti juurde, kus selgus, et tema kõhus olid metallitükid ning tegemist pliimürgitusega. Metall oleks tulnud eemaldada, ent linnu nõrk organism ei oleks anesteesiale vastu pidanud. Luige raskele seisundile tuginedes võeti vastu otsus lind eutaneerida, et ta piinadest vabastada.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Tallinnas ja Tartus tuli eile aidata aga kahte pardiperet. Ühed sulelised avastati Vilde teel autode vahel ekslemast, teised aga Tartu Peetri kiriku hoovist. Ükski lindudest abi ei vajanud ja seetõttu toimetati nad ohutusse kohta. 

Need näited on aga imeväike osa  Eesti Metsloomaühingu igapäevatööst ja nüüd on vabatahtlikud jõudnud punkti, kus abi tuleb küsida heasoovlikelt inimestelt. Metsloomaühingu liikmete kodud on täis oravaid, siile, linnupoegi ja muid tegelasi, kuid ka nemad peavad magama, töötama ja oma perede eest hoolitsema. 

Seetõttu otsib Metsloomaühing inimesi, kes oleks valmis saama kasuvanemaks mõnele linnupojale. Vaja on vaid suurt südant ja tahtmist loomi aidata, palju vaba aega või kodust eluviisi ja kogemust lindude kasvatamisel või valmisolekut see kiirelt ära õppida. Kui tunned, et see pakkumine sind kõnetab, võta Eesti Metsloomaühinguga ühendust aadressil info@metsloom.ee või saada neile kiri Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles