Võimalik vaid Arktikas: rootslane leidis hotellist jääkaru

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Malin Stark / Svalbard / Facebook

Svalbardi arhipelaagis töötaval rootslannast giidil tuli möödunud pühapäeval tegemist teha ootamatu sissemurdjaga — hommikul tööle saabudes avastas ta eest jääkaru.

Loom oli sisse tunginud Isfjord Radio hotelli abihoonesse ja veetnud seal terve öö. Kui giid Malin Stark poriseid käpajälgi ja hoone katkist esiust nägi, valdas teda esialgu pahameel — uks oli uhiuus ning ostetud asendamaks eelmist, mille jääkarud alles hiljuti olid lõhkunud. Hoonesse sisenenud Stark leidis eest katki rebitud toidujäätmete kotid ja puruks kukkunud veinipudelid ning kuulis siis madalat mörinat. Kohe sai giid aru, et öine külaline polnud lahkunud ja luusis ikka veel hoones ringi. 

Taas õue läinud Stark avastas oma suureks üllatuseks, et jääkaru oli lõhkunud akna ning vaatas sealt nüüd uudishimulikult välja. Tundus aga, et ava oli täiskasvanud looma jaoks liialt pisike ja seetõttu tuli ta kuidagimoodi uksest välja tuua. 

Foto: Malin Stark / Svalbard / Facebook

Stark lasi hotelli administraatoril ühendust võtta kohaliku omavalitsusega, kust saadeti kohale Svalbardi kuberner Kjerstin Askholt ja meeskond, kuhu kuulus ka jääkarude ekspert. Spetsialiste aga vaja ei läinudki — läheneva helikopteri müra ehmatas karu ära ning suures hirmus pigistas loom end läbi väikese aknaraami, kukkus maapinnale ja põgenes siis mere poole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles