Video: vapper koer päästis oma kutsika leopardi lõugade vahelt

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zdeněk Malý / PantherMedia / Zdeněk Malý / Scanpix

Indias Nahani külas jäi ühe turvakaamera vaatevälja ehmatav vahejuhtum — ühe maja verandal jalutas koerakutsikas, kuid äkitselt ilmus eikusagilt välja leopard, kes kutsale kallale läks.

Vaid hetk hiljem tõttas oma võsukese kaitseks kohale aga koeraema, kes vapralt metsikule kiskjale turja kargas, looma minema peletas ja talle lõpuks veel järgi tormas. Kutsikas aga põgenes kabuhirmus majja.

Himachal Pradeshi piirkonnas, kus ka Nahali küla asub, on inimasustuse läheduses elavaid leoparde palju, kuid seni pole nad külasse sisse tikkunud. Seetõttu manitseti kohalikke elanikke valvsusele ja paluti neil öösiti mitte ringi liikuda.

Kutsikas sai rünnakus kergelt vigastada, kuid tema elu ohus ei ole. Piirkonna metsavaht Mrintunjay Madhav nentis aga, et tõenäoliselt oli leopard vigastatud ja tuli seetõttu inimeste hulka kerget saaki otsima. Kiskjat püütakse nüüd leida, et ta piirkonnast minema toimetada. 

Himachal Pradeshis on 2004. aastast alates registreeritud 367 leopardirünnakut, millest 34 lõppesid inimese surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles