Uskumatu vaatepilt: taksikoer paisus hingetorus oleva augu tõttu õhupalliks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Üht Inglismaa taksikoera tabas hiljuti tõeliselt jahmatav tervisehäda: tema hingetorru tekkis auk, mille kaudu hapnik looma kehasse sisenes ja selle õhupalliks muutis. 

Koer Trevori probleem ilmus üleöö — ühel hommikul avastas tema perenaine Fran Jennings, et Trevor oli paisunud kolm korda suuremaks ja meenutas elusat õhupalli. Murelik Jennings tormas koeraga veterinaari juurde, kus selgus, et looma hingetorru oli tekkinud imepisike auk. Kui Trevor hingas, liikus osa õhust läbi augu ja kogunes naha alla.  

Koerale tehti operatsioon, mille käigus üleliigne õhk väljutati ja auk hingetorus suleti. Protseduuri teostanud veterinaar Michelle Coward nentis, et ta polnud mitte kunagi sellist juhtumit kohanud. «Trevori kehal polnud ühtegi välist vigastust ning seetõttu kahtlustasime me kohe, et tegu oli sisemise haavaga,» sõnas Coward. «Röntgenpildid näitasid, et üleliigne õhk oli ka tema südame paigast ära ajanud.»

Keeruline operatsioon oli veterinaaridele küll esmakordne, ent see õnnestus veatult. Trevor on läbielatust nüüdseks täielikult taastunud ja elab taas rõõmsat koeraelu. Millest tema hingetorru auk tekkis, ei ole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles