Lemmikute lemmik: kuidas valida sobivat koeratõugu?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zdeněk Malý / PantherMedia / Zdeněk Malý / Scanpix

Tõukoera võttes tuleb mõelda rohkem kui sellele, millise kutsa välimus sulle enim meeldib. Millega tuleb arvestada ja milline koeratõug sobib just esimeseks koeraks?

Koeratõugu valides tuleks kindlasti arvestada oma elustiiliga — huskyd võivad ju imekaunid välja näha, kuid nad vajavad ka palju liikumist. Kui sa seda aga võimaldada ei saa, on parem leida koer, kes vähemaga hakkama saab. Seltsikoerteks sobivad hästi mopsid, prantsuse buldogid ja spanjelid.

Trendid mõjutavad inimesi tahtmatult ning nii on erinevatel aastakümnetel populaarsed olnud eri koeratõud. Praegusel ajal ongi populaarseimad justnimelt prantsuse buldogid. Lisaks neile meeldivad eestlastele ka berni alpi karjakoerad.

Varjupaigast koera võttes peaks koera kohta uurima võimalikult palju taustainfot. Kui koer oskab juba ise rihma otsas käia ja õue küsida, on tema õpetamisega hiljem vähem probleeme. Esimeseks koeraks võikski kaaluda justnimelt varjupaigakoeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles