Nunnu vaatepilt: haruldane väike leemur peitis end ema kasukasse tukkuma

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: NaturZoo Rheine / Facebook

Saksamaa loomaaed NaturZoo Rheine jagas sotsiaalmeedias mõne päeva eest tõeliselt armsaid fotosid väikesest leemurist, kes oli puhkekohaks valinud oma ema sooja ja ohutu süle.

Väike kroonleemur Eulemur coronatus nägi ilmavalgust 8. mail ning NaturZoo ajaloos oli see esimene kord, mil selle alamliigi esindaja edukalt järglase ilmale tõi. 

Leemuripoeg sündis keset päeva loomaaia leemurimetsas, kus kroonleemuritega jagavad maid punakõht-leemurid ja tuntuimad leemurlased, triibuliste sabadega kassleemurid. Sünnituse ajaks loodi tulevasele emale rahulik õhkkond ning kui väike leemur lõpuks saabus, koliti nad mõneks päevaks siseruumidesse. 

Foto: NaturZoo Rheine / Facebook

Nüüd on ema ja laps seltskonnas taas tagasi. Väikese leemuri sugu pole veel teada ning see loodetakse kinnitada lähinädalate jooksul. Emaste ja isaste kroonleemurite kasukamuster on erinev ning kui poeg veidi suuremaks sirgub, annab tema karvade värvus soost aimu.

Euroopa loomaaedades on kroonleemureid vaid umbes 80 ringis ning looduses elavad nad, nagu teisedki leemurlased, vaid Madagaskaril. Kroonleemurid on aga ohustatud alamliik ning seda küttimise ja leemurite elupaikade hävimise tõttu. Seetõttu on Euroopa loomaaiad koordineerinud aretusprogrammi, et populatsiooni suurendada.

Foto: NaturZoo Rheine / Facebook
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles