Sakslased on hädas inimesi ründavate tapjakoertega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andreas Marinski / PantherMedia / Andreas Marinski / Scanpix

Sel aastal on Saksamaa meedia alatasa pidanud kajastama koerarünnakuid. Käimas on kohtuvaidlus agressiivse koera rünnaku tagajärjel hukkunud pensionäri pärast ja sakslased ootavad, et loomapidamisseadust karmistataks.

«Minu naise surm oli kohutav ja mõttetu,» sõnas mees, kelle 72-aastane abikaasa eelmise aasta maikuus tänaval jalutades agressiivse koera ohvriks sattus. Süüdi oli türgi lambakoer kangal, tõug, mis Saksamaal on ohtlike koerte nimekirjas.

Pensionäri rünnanud koer oli küll rihma otsas, ent tõmbas end vabaks, lükkas naise pikali ja hammustas korduvalt tema pead ja kaela. Kuigi kohale jõudsid ka meedikud, ei saanud nad koera tõttu naisele ligineda. Rünnak lõppes alles siis, kui sündmuspaigale saabusid korrakaitsjad, kellest üks koera surnuks tulistas. Selleks hetkeks oli naise päästmiseks aga liiga hilja ning ta hukkus. 

Agressiivse koera omanikku süüdistatakse inimese surma põhjustamises läbi hoolimatuse ning võimude sõnul ei pakkunud ta koerale inimväärseid elamistingimusi. See on aga ainult üks näidetest — aprillikuus pures staffordshire'i terjer Hannoveris surnuks liikumispuudega naise ja tema 27-aastase poja. Vähem kui nädal aega hiljem hukkus aga seitsmekuune Hesseni poiss, kelle isa koer ta tappis.  

Kuigi riiklik statistika puudub, on teada, et vähemalt Baden-Württembergi liidumaal on koerarünnakute numbrid viimastel aastatel aina tõusnud. 2017. aasta jooksul registreeriti seal 1433 juhtumit, mis võrreldes 2013. aastaga tähendas 20-protsendilist tõusu.

Piirkonniti erinevad ka koerapidamisseadused. Mõningates kohtades on inimestele ohtlikuks loetud tõugude pidamine keelatud samas kui teised piirkonnad proovivad nende numbreid madalal hoida kõrgete koerapidamismaksude abil. 

Hukkunud vanadaami abikaasa leidis, et Saksamaa peaks koerapidamist karmistama ja nõudma, et iga inimene vajab loomapidamisluba. Temaga ei nõustunud aga Saksamaa koeraomanike liit, mille esindaja sõnul ei ole olemas ohtlikke koeratõuge, vaid ainult halvad ja ebakompetentsed loomapidajad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles