Kasuta võimalust, loomasõber! Tallinna loomaaeda saab homme sisse vaid ühe euroga (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees / PM/SCANPIX BALTICS

Juunikuu esimesel päeval ootab Tallinna loomaaed külalisi soodushinnaga —loomaaeda pääsevad kõik 1-eurose piletiga. Eelkooliealistele lastele on sissepääs loomaaeda tasuta.

Lastekaitsepäeva aitavad loomaaias sisustada mitmed koostööpartnerid ja head abilised, kes viivad päeva jooksul läbi erinevaid tegevusi, õpetavad meisterdama ja pakuvad huvitavat meelelahutust. Näiteks on külas raamatukogubuss, saab osaleda õnneloosis, sõita poniga, mängida virtualreaalsuses ja lasta teha näomaalinguid. Kohal on ka Päästeamet ja Kiirabi ning kõneldakse tule- ja veeohutusest ja esmaabist. Elevandimaja ja troopikamaja on sel päeval suletud.

Esmakordselt kuulutati lastekaitsepäev välja 1925. aastal toimunud ülemaailmsel laste heaolu konverentsil. Järjepidevalt hakati lastekaitsepäeva kindlal päeval tähistama alates 1954. aastast. Eestiski on tegemist pika traditsiooniga — lastekaitsepäeva tähistamisega alustati loomaaias juba eelmisel sajandil.

Loomaaia kassad on avatud kell 9-18, kuid loomaaias võib viibida kuni kella 20-ni.

Lastekaitsepäevale tulija meelespea:

  • Tea, et loomaaias ei ole nii lastel kui täiskasvanutel lubatud sõita jalgratta, tõukeratta, jooksuratta, rula, tasakaaluliikuri ja teiste sarnaste sõiduvahenditega. Mõlema sissepääsu juures saab jalg- ja tõukerattad loomaaias viibimise ajaks valvega rattaparklasse hoiule jätta.
  • Väikelastel on loomaaias lubatud kasutada sõiduvahendeid, mille kiirus ja suund on lapsevanema poolt juhitavad.
  • Kiireim viis järjekorravabalt loomaaeda pääseda, on soetada pilet internetist! Osta loomaaia pilet veebilehelt: www.pilet.ee NB! Sooduspiletit hinnaga 1 euro saab osta internetist vaid 1. juunil.
  • Varu kaasa sularaha. Sujuvama teeninduse eesmärgil on erinevaid müügipunkte sel päeval loomaaias tavapärasest rohkem, kuid igal pool ei saa pangakaardiga maksta.
  • Esmaabipunkt asub loomaaia põhjavärava juures.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles