Video: põder ründas Alaskal pahaaimamatut jalgratturit (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Põdrad on loomad, kellega jamada ei tasu. Eriti kehtib see poegadega emapõtrade kohta, kes oma võsukesi kaitstes ka ilma mingisuguse provokatsioonita agressiivseks minna võivad.

Eelmisel nädalal nähti Alaskas Anchorage'is maantee ääres põdraema koos kahe vasikaga. Põdrad olid lõksus sõidutee ja aia vahel ning järeltulijate kaitsmiseks hakkas vanaloom ründama mööduvaid jalgrattureid. 

Kohale tulnud uudistemeeskond sai ühe rünnakutest ka videole ja sellelt on näha, kuidas põder tormas hooga jalgratturi poole, kes ratta paanitsedes teelt välja keeras ja sadulast maha lendas. Mehe õnneks piirdus põder esialgu vaid ehmatamisega, kuid tuli siis tagasi, vasikad sabas. 

Sel hetkel otsustasid reporterid vahele segada ja kasutasid oma autot, et loomad eemale peletada. Alaska kalastus- ja jahindusamet sulges tee ajutiselt jalgratturitele ja jalakäijatele ning põtrade jaoks avati värav, et nad saaks inimasustusest kaugemale minna.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles