Tallinna Vanalinna Päevadel ootab loomasõpru näriliste töötuba

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergei Simonov / PantherMedia / Sergei Simonov / Scanpix

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) korraldab Tallinna Vanalinna Päevade raames näriliste töötoa, mille eesmärk on juhtida tähelepanu näriliste ja teiste pisiloomade pidamistingimuste parandamisele.

2017. aastal laekus ELS-le teated 19 pisilooma väärkohtlemisest. See number on miski, mille üle ei tasu uhke olla. Juba sel aastal on laekunud umbes 20 kaebust pisilooma pidamistingimuste või hülgamise kohta. Ühelt poolt peegeldab see inimeste teadlikkuse kasvu, kuid samas näitab, et loomade elutingimused vajavad jätkuvalt tugevat tähelepanu.

Eesti Loomakaitse Seltsi otseseabistamise juhi Margit Midro hinnangul tuleb senisest enam pöörata tähelepanu pisiloomade pidamisega seonduvate tingimuste parandamisele. «ELS puutub igapäevaselt kokku probleemidega, mis puudutavad just nimelt närilisi ja jäneseid. Enamik neist on seotud halbade elutingimustega või loomade hülgamisega,» sõnas Midro.

ELS otsustas seetõttu korraldada töötoa, et taolisi juhtumeid tulevikus vähendada. «Näriliste ja teiste pisiloomade perre võtmist kiputakse tihti otsustama emotsiooni ajendil ega kujutata ette, et ka need loomad vajavad palju hoolt ja tähelepanu,» nentis ELSi liige ja töötoa eestvedaja Marika Nekljudova. «Tekkivate kohustuste valesti hindamisele järgneb tihtilugu loomadest loobumine või lausa hülgamine.» 

Näriliste töötuba toimub 2. juulil algusega kell 11 Toompargis, Snelli tiigi ääres. Üritusel räägitakse näriliste toitumisest, hooldusest, vajalikest elutingimustest ja käitumisest. Töötuba on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles