Silmad lahti, loomaomanikud: Tallinnas püüti taas koeri mürgitada

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Simone Werner-Ney / PantherMedia / Simone Werner-Ney / Scanpix

Täna hommikul leidis juhuslik möödakäija Sõle tänaval asuva Nisu bussipeatuse juurest «peolaua» — muruplatsile oli seatud konserv koos rotimürgiga.

Märkaja kinnitas sotsiaalmeediasse tehtud postituses, et ta korjas nii palju kokku kui sai, kuid tema sõnul oli näha, et keegi oli sealt siiski juba söönud. Üks kommenteerija lisas aga, et juba eelmisel kuul leidis ta sealtsamast, Sõle Selveri kõrval asuvalt tühermaalt, samuti rotimürki. 

Nisu bussipeatuse juurest leitud mürk
Nisu bussipeatuse juurest leitud mürk Foto: Erakogu

Sotsiaalmeediakanali SOS loomaabi info andmetel teatati veebruari- ja märtsikuus seitsmel maha laotatud kahtlastest toidupaladest ning loomaarstidelt said kinnituse kolm mürgitamisjuhtumit — kaks Mustamäel ja üks Õismäel. Lääne-Harju ennetus- ja menetlustalituse juht Erkko Piirimägi nentis tol korral aga, et sarimürgitajat ei kahtlustata, kuid loomaomanikud peavad kahtlemata tähelepanelikud olema.

«Märgates maas kahtlase väljanägemise või ebaharilikuga värvusega toidujääke või muud taolist, tasuks kindlasti koeral mitte lasta seda süüa,» sõnas Priimägi. «Võimalusel võiks sellise kahtlase (jääk-)produkti tänavalt ära korjata ning prügikasti visata, et säästa ka teiste inimeste lemmikloomi. Samuti võib abiks olla suukorvi kasutamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles