Südantsulatav galerii: Malaisias tutvustati uskumatult armast pandapoega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On raske ette kujutada midagi armsamat, kui üks mõnusalt ümar hiidpandapoeg. Mõne kuu eest sündiski Malaisias üks selline mõmmik, kes nüüd lõpuks rahva ette toodi.

Emase kuid veel nimeta hiidpanda vanemad on Liang Liang ja Xing Xing, kes on Malaisias kümneaastase laenulepingu aluse 2014. aastast. Paaril sündis ka 2015. aastal järeltulija, kes eelmisel sügisel Pekingisse kolis. 

Pandatalitajate sõnul on pandaplika korralikult kosunud ning kaalub praegu pea üheksa kilo. Loomaaia juhatus väitis lisaks, et Liang Liang ja Xing Xing purustasid maailmarekordi — nende kaks järeltulijat on loomuliku viljastamise abil kõige väiksema vahega sündinud hiidpandad.

Malaisia rahvuslik loomaaed on pandadesse investeerinud üüratuid rahasummasid ning ainuüksi nende elukompleksi ehitamine maksis sadu tuhandeid dollareid. Hiina laenas pandad Malaisiale, et tähistada kahe riigi häid diplomaatilisi suhteid viimase 40 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles