Video: kuula, kuidas kaks ilvest üksteise peale röögivad (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis on laineid löömas video kahest rivaalitsevast ilvesest, kes üksteise hirmutamiseks häälepaelad käiku lasid. Loomade kriiskamine kõlas tõeliselt ebatavaliselt ning meenutas kohati lausa inimeste oma.

Vahejuhtumi püüdis videolindile Nicole Lewis, kes Kanadas Ontario lähistel autoga sõites ilvestele peale sattus. Bioloogi ja ilvesespetsialisti Kim Poole'i sõnul pole tegu aga millegi ebatavalisega ning ilvestega tihedamini kokku puutuvad inimesed on sellise karjumisega tuttavad.

«Karjumine on tavaline, kuid nende ajastus on veider,» nentis Poole. «Kõrvatuttide järgi saab öelda, et tegu on täiskasvanud ilvestega, kuid paaritumishooaeg on nüüdseks ammu läbi.» Poole teoriseeris seetõttu, et tegu on kahe isailvesega, kes territooriumi üle vaidlema läksid.

Suurte metskasside päästeorganisatsiooni Big Cat Rescue asutaja Carole Baskin arvas aga, et tegu võib olla hilise paaritumisega, sest vaatamata karjumisele jagavad ilvesed üksteisele peamükse, mis on märk sõbralikkusest. «Samas võib tegu olla ka emailvese ja tema täiskasvanud järeltulijaga, kes on pahane, et ema talle enam toitu ei püüa ning ta peab üksi jahil käima,» sõnas Baskin.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles