Tasub kohale minna: Tallinnas saab peagi näha loomade rongkäiku (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GEORG KÕRRE / PM/SCANPIX BALTICS / Scanpix

9. juunil toimub juba viiendat korda lemmikloomaomanike seas populaarseks saanud Käpakäik. Ürituse raames kutsutakse omanikke üles oma lemmikut kiibistama ja registreerima.

Käpakäiku korraldab Eesti Loomakaitse Selts (ELS) eesmärgiga näidata, et lemmikloom kuulub meie tänavapilti ja on osa meie igapäevaelust. «Väga tore on näha, et lemmiku kaasamine oma igapäevategevustesse on muutunud tavaliseks. Järjest enam näeb loomaomanikke lemmikuga kohvikus, vabaõhuüritusel või mõnes muus avalikus kohas,» kommenteeris ELS kommunikatsiooni- ja turundusjuht Geit Karurahu.

Karurahu lisas, et loomulikult kaasneb looma avalikku kohta kaasa võtmisega ka vastutus nii teiste inimeste kui ka looma enda ees. Lemmik peab viisakalt käituma, olema terve ja loomulikult märgistatud kiibiga, et kadudes oma pere juurde tagasi jõuda.

Ürituse patroon Märt Agu marsib ka sellel aastal oma neljajalgse sõbraga Käpakäigul. «Koerad kahjuks rääkida ei oska ning kui Sinu neljajalgne sõber peaks ära kaduma, siis ainuke võimalus koera omaniku kindlaks tegemiseks võib olla riisitera suurune kiip koera turjal,» nentis Agu. «Kui koju saabub kutsikas, siis tavaliselt on ta juba kasvataja poolt kiibistada lastud, aga paljud ei tea, et koeraomaniku ülesandeks on oma koer ka Lemmikloomaregistris registreerida.» 

Sellel aastal toimub üritus Pirital. Linnaosa vanem Alina Tubli kutsus Käpakäigu Piritale, et ka sealsete elanikega loomade rongkäigu poolt pakutavat rõõmu jagada ning inimesi lemmikut kiibistama ja registreerima kutsuda. Üritust aitavad seekord korraldada Pirita Linnaosa Valitsus ja Kesklinna Valitsus, kes üritusest ka osa võtavad.

Käpakäik toimub 9. juunil alguses kell 11 Russalka juures ja liigub edasi mööda Pirita promenaadi velodroomile. Rongkäigujärgsel üritusel toimub loeng, mis räägib kiibistamise ja registreerimise vajalikkusest, politseikoerad näitavad oma oskuseid ja koos lemmikuga saab osaleda vahvas viktoriinis. Loomulikult on üritusel võimalik ka oma lemmikloom kiibistada ja registreerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles