Video: vaata, kui lustlikult väike ninasarvikupoeg ringi sahmerdab

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Chester Zoo / Facebook

3. mail nägi Inglismaal Chesteri loomaaias ilmavalgust eriline ja haruldane loom — väike india ninasarvik, kelle sünd oli nii talitajatele kui ka looduskaitsjatele tõeliselt rõõmustav uudis.

16 kuud tiine olnud ninasarvikuema Asha sünnitustegevus oli lühike ning vaid 20 minutiga oli «ainult» 35-kilogrammine vastsündinu valmis maailma uudistama. Ninasarvikupoisil veel nime ei ole ning sobiva saab ta siis, kui talitajad tema iseloomust teadlikumad on. 

«Asha on ema musternäidis ja ta sai sünnitusega võrratult hakkama,» kinnitas loomaaia imetajate kuraator Tim Rowlands. «India ninasarvikud vajavad kaitset ning iga ninasarvikuvasika sünd on ülimalt tähtis.»

Loodus- ja loomakaitsjate jaoks on sünd kahtlemata rõõmusõnum, sest india ninasarvikute näol on tegu ohustatud loomaliigina. Nende numbreid kahandavad salakütid ja elupaikade hävimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles