Puukoolist ostetud hekitaimest avastati pesakond linnupoegi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eile sai Eesti Metsloomaühing hädakutsungi Mähelt, kus Vääna puukoolist ostetud elupuuhekki istutanud inimesed leidsid hekitaimedest linnupesa koos poegadega.

«Puukoolid müüvad praegu hekitaimi. On kõrghooaeg. Ilmselt pole paljud meist tänaseni selle peale tulnudki, et on keegi, kes selle tegevuse läbi kannatada saab,» seisis Metsloomaühingu Facebooki tehtud postituses. «Pesas viis imetillukest poega, kes nokad laiali kisavad ja toitu ootavad. Mida teeksite teie kaunil õhtul kell 20.30, kui te sellises olukorras oleksite?»

Selleks ajaks olid keskkonnaametnikud tööpäeva ammu lõpetanud, kuid ka nemad poleks palju teha saanud, sest Eestis puudub tänaseni metsloomade rehabilitatsioonikeskus. Metsloomaühingu vabatahtlikud võtsid linnupojad enda hoole alla ning toitsid, soojendasid ja transportisid neid õnnetuid olevusi, kes sattusid hätta inimtegevuse tõttu. 

Neil linnupoegadel vedas, kuid keegi ei tea, kui paljude linnukeste saatus õnnetu lõpuga on. Seetõttu paneb Eesti Metsloomaühing inimestele südamele, et olla tuleb tähelepanelik ja vastutustundlik — puukoolid peaks hekitaimed ümbritsema võrguga, et linnud neile ligi ei pääseks ning ostjad oma kauba põhjalikult läbi vaatama, et mõni linnuema oma poegadega seal peidus ei oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles