Enneolematu vaatepilt: puu otsast leiti lootusetult sõlme läinud sabadega oravapojad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nebraska Humane Society / Facebook

Selle nädala alguses kutsuti Nebraska osariigi päästetöötajad lahendama tõeliselt ebatavalist juhtumit. Puu otsast leiti «oravakuningas» ehk pesakond oravaid, kes sabasid pidi kinni jäänud olid.

Elkhorni linna loomapäästjad sõitsid sündmuspaigale ning avastasidki kuus oravapoega, kes ühe suure süsteemina ringi ronida püüdsid. Loomakeste sabad olid üksteise ümber tihedalt sõlme keerdunud ning omal jõul nad enam lahti ei saanud. Päästjad harutasid sabad aga ettevaatlikult lahti ning lasid oravatel oma teed minna.

Kõlab veidralt, kuid näriliste sassis sabad ei ole midagi uut. Oravate puhul on fenomeni põhjustajaks tõenäoliselt puuvaik, mis nende sabade külge kinni jääb ja need kleepuvaks muudab. Oravapojad magavad aga ühes hunnikus ning see teeb sõlme moodustumise oluliselt lihtsamaks.

Sarnaseid juhtumeid on teada juba keskajast ning seda eelkõige rottidega, mispuhul kutsutakse nähtust rotikuningaks. Arvati, et rotikuningate nägemine oli halb enne ning seetõttu tapeti need kohe peale leidmist, pandi muuseumidesse ning näidati tänavatel möödujatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles