Hirmutav video: vaata, milline näeb maorünnak välja aegluubis (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Willem Van Zyl/Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Kui sa kuulud nende inimeste hulka, kes madusid pelgavad, siis pole see video kohe kindlasti sinu jaoks. Üks lärmakas aafrikarästik otsustas maopüüdjale demonstreerida oma ründeoskust ning viimane pani filmitu aegluupi, et näidata, kui ehmatav see sekundi murdosaga mööduv hetk tegelikult on.

Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas elav Willem Van Zyl töötab vabatahtliku maopüüdjana ning puutub igapäevaselt kokku kõiksugu roomajate, ämblike ja skorpionidega. Hiljuti pidi ta ühest majast välja viima lärmaka aafrikarästiku, kes aga koheselt iseloomu näitama hakkas.

«Ma filmin loomi, keda ma aitan, et näidata inimestele kuidas nad käituda võivad,» sõnas Van Zyl. «See aafrikarästik sattus ühte elumajja ning pärast tema välja toomist filmisin ma teda umbes poole tunni jooksul. Need maod on väga temperamentsed ning kogu selle aja püüdis ta mind rünnata.»

Van Zyli sõnul oli tegu noorloomaga, sest tema 14-sentimeetrist pikkust ei anna võrreldagi täiskasvanud aafrikarästikutega, kes võivad olla kuni poolemeetrised. «Lärmakad aafrikarästikud ei hoia end tagasi ja kui nad tunnevad end ohustatuna, hakkavad nad tegema puhisevaid häälitsusi ning kui see ei aita, nad ründavad,» kirjeldas Van Zyl maoliiki.

Aafrikarästikute arvel on kõige rohkem madude hammustustest põhjustatud surmasid Aafrikas ning seda just nende laia leviku ja tihedates inimasulates viibimise tõttu. Salvamine käib neil väga kiiresti ja seda ka külgedele, mitte ainult otse ette. Saakloomad surevad tihti juba ainuüksi mao sedavõrd kiirest salvamisest tulevast kokkupõrkest ning väga pikkade kihvade tekitatud sügavatest haavadest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles