Purunenud vaagnaluu ja katkised ribid: Raplamaal jäi koer rongi ette (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

«Nooruke, pooleteistaastane kaukaaslase ja sakslase segu Pirru sai üle kolme nädala tagasi rongilt löögi ja vajus jõuetult maha. Ime, et ta üldse ellu jäi, sest enamasti lõppevad taolised õnnetused palju kurvemalt.»

Nii kirjeldas olukorda Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) juhatuse liige ja vabatahtlik loomapäästja Heiki Valner oma blogis. Pirru vana peremees tõi teki, et koer koju tarida. Koer kiljus ja karjus ning muidu ülisõbralik kutsa lõi hambad peremehele kätte kinni. «Pole ka midagi imestada, sest valudes piinlevad loomad just nii käituvadki ja nendega tuleb väheke teistmoodi ringi käia,» nentis Valner.

Peremees polnud esialgu nõus looma ei ravima ega ära andma — vanahärra oli veendunud, et Pirru paraneb ise ning igasugune kliinikusse viimine on raha väljapressimine. Pensionär leebus aga, kui kohale läksid aga politseinikud ja veterinaarkeskuse ametnik ning Pirru anti üle Loomakaitse Liidule. 

Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

«Koheselt toimetati koerake ka Tallinnasse arstile,» kirjutas Valner. «Diagnoos oli hullem kui arvasime — katkised ribid, tükkideks vaagen ja käpaluu hulgimurrud, mida vast enam ravida ei annagi. Täna panevad targemad pealinna loomaortopeedid pead kokku ja nuputavad välja kuidas Pirrut kõige õigem oleks aidata.»

Tõenäoliselt tuleb Pirru ravi aga kulukas ning kuna ELL peab hakkama saama vaid tänu annetustele, loodavad loomakaitsjad nüüd, et sõpra tuntakse hädas ning õnnetu Pirru saab lõpuks siiski terveks. 

Kui tahad Pirru taastumist toetada, saad seda teha pangaülekandega:

Eestimaa Loomakaitse Liit

EE742200221052074915 (Swedbank)

EE441010220252652225 (SEB)

Selgitus: «Pirru ravikulud»

Või annetustelefonidel:

9000 777 (5.-)

9000 888 (10.-)

Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles