Tõsine heitlus: orav ja vares pidasid päevalilleseemnete üle duelli (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Philip Bird / PantherMedia / Philip Bird / Scanpix

Looduses seisab igaüks iseenda eest ning kui kätte satub ports toitu, tuleb seda ihu ja hingega kaitsta. Nii paistis arvavat ka oravapoiss, kes lindude söögilaualt päevalilleseemneid leidis ja siis nende eest ägedalt kaklema hakkas.

Vahejuhtum toimus šotlanna Anna Differi tagaaias. Viimane juhtus seda ka läbi akna nägema, haaras telefoni ja asus filmima. Differi poolt üles seatud lindude söögilauale oli ilmunud orav, kes hakkas seal olnud seemneid maha loopima. Seda pani tähele aga aias olnud vares, kes samuti osa tahtis saada ja orava juurde lendas.

Käbikuningas aga uustulnukat hästi vastu ei võtnud ning iga kord, kui vares mõnd tema seemnetest haarata üritas, kihutas orav sissetungija taas eemale. Differi sõnul kestis vastasseis ligi 15 minutit ja lõppes varese allaandmisega. 

«See orav on nüüd aru saanud, et siit saab vähese vaevaga süüa ja ta tuleb pidevalt tagasi,» nentis Differ. «Ühel hetkel olid koos temaga veel kaks oravat — paistab, et ta võttis pere kaasa.» Differi sõnul ronivad oravad iga päev üle aia, pugivad kõhu seemnetest täis ning lahkuvad, jättes lindudele vaid oma ülejäägid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles