Südantsoojendav vaatepilt: üliharuldane ahvike kallistab ema äraolekul patja

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis ringleb tõeliselt armas video vastsündinud väikesest gibonist, kes tõelise pühendumusega padja külge klammerdub. Tegu on väga haruldase inimahviga — looduses on jaava giboneid alles vaid umbes 2000.

Pisike primaat, kes sai nimeks Billy Princess, sündis möödunud laupäeval Indoneesias Bogoris asuvas jaava gibonite päästekeskuses. Keskuse töötajatel tuli Billy emale teha keisrilõige ning seni, kuni emaloom taastub, kasvab Billy spetsialistide hoole all, kes teda lutiga toidavad.

«Nii Billy kui ka tema ema on intensiivse jälgimise all ning nende arengul hoitakse igapäevaselt silma peal,» sõnas talitaja Pristi Nuratika. «Billy ema vajab kolm korda päevas ravimeid ning Billy ise tihedat toitmist, soojust ja inkubaatorkarpi, kus puhata.»

Billy ema jaoks on tegu teise järeltulijaga, ent tema esimene poeg ellu ei jäänud. Kui emaloom keisrilõikest taastunud on ning ka Billy tervis tugev on, lastakse mõlemad loomad taas vabadusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles