Tõeliselt armas video: vaata, kuidas pisikesed lambakoerad karjatamist õpivad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Steve Harris / AP / Scanpix

Mõni meist on loomulikult andekas ning seda on ka kuus väikest borderkollit, kes juba esmakordselt lammastega kohtudes villakandjaid karjatama asusid. 

Kutsikate omanik Pat Byrne sõnas, et kutsikate esivanemad olid edukad lambakoerad ning pisikeste neljakäpaliste karjatusinstinkt lõi välja kohe, kui nad esmakordselt lambaid nägid. Byrne filmis ka kohtumist ning videost on näha, kuidas pesakond kui üks mees lambaid jälitama asus. 

Villakandjatel pikka pidu polnud — kutsikad püsisid neil oma väledate jalgadega kannul ning hoidsid karja ühtsena koos. «Ma tahtsin näha, kas nad oleks karjavalvuriteks sobivad ning ka seda, kuidas nad lambaid nähes reageerivad,» rääkis Byrne. «Kohe, kui ma nad aedikusse lasin, tormasid nad lammastele järgi ja seda oli lausa rõõm jälgida.»

Vaatamata oma noorele eale ja väiksele kasvule tõestasid kutsikad Byrne'i sõnul täielikult, et tulevikus saavad neist tublid karjused, kes teevad seda, milleks nad aretatud on.

Vaata toredat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles