Vapper koer päästis perenaise surmavalt mürgise mao rünnakust

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Austraalia pruunmadu
Ida-Austraalia pruunmadu Foto: By Matt from Melbourne, Australia [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Austraalias Queenslandis sai elupäästjaks pitbulli tõugu koer Shelby, kes tõttas oma perenaisele kõhklemata appi, kui tolle läheduses surmavalt mürgist madu nägi.

69-aastane Teena Williams oli pahaaimamatult oma tagaaias tööd tegemas, kui tema lähedusse sattus Ida-Austraalia pruunmadu. Roomajat nägi aga koer Shelby, kes potentsiaalse rünnaku ära hoidmiseks Williamsi jõuga mao teekonnalt eest lükkas ning siis ise maoga vastasseisu asus.

«Shelby päästis mu ema elu,» sõnas Williamsi tütar Tanya Lee väljaandele Sydney Morning Herald. «Pruunmadudega ei maksa naljatada — kui mõni neist hammustab, on tagajärjed suure tõenäosusega surmavad.» Pruunmaod on mürgisuselt maismaamadude hulgas maailmas teisel kohal ning 60 protsenti madudega seotud surmajuhtumitest Austraalias on justnimelt nende põhjustatud.

Lee nentis, et Shelby ei jää oma perenaisest sammugi maha ning Williams kutsub koera nüüd oma väikeseks elupäästjaks. Williamsi ehmatuseks märkas ta aga peale vastuseisu, et Shelby oli teda kaitstes maolt ise hammustada saanud.

«Ta muutus nõrgaks ja hakkas kontrollimatult ilastama,» meenutas Lee. «Sel päeval juhtus olema ka rahvuspüha ning seetõttu oli lähim avatud loomakliinik 50 kilomeetri kaugusel.» Tänu kiirele reageerimisele jõudis Shelby siiski õigel ajal veterinaaride juurde. Lee sõnul läks koera ravi maksma 1400 dollarit, kuid see oli väärt igat senti, sest ilma Shelbyta ei pruugiks Williams enam elus olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles