Imearmas video: halvatuks jäänud siil sai liikumisvõime tagasi tänu vesivõimlemisele

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirsty Wigglesworth / PA Wire/PA Images / Scanpix

Möödunud aasta novembris leiti Šotimaalt siilipoiss, kelle tagajalad olid kaotanud liikumisvõime. Okaskera on läbi teinud aga täieliku taastumise ning seda tänu veeteraapiale.

Šoti loomakaitseorganisatsioon SPCA, kes siili eest hoolitsemise enda peale võttis, pani siilipoisile tuntud ujuja järgi nimeks Phelps. Siili raviks otsustati kasutada justnimelt hüdroteraapiat, sest vees sulistamine aitab loomadel oma jäsemeid kasutada ilma keharaskuse mõjuta. 

«Kui Phelps novembris meie juurde saabus, soovitasid veterinaarid meil proovida vesivõimlemist,» sõnas SPCA metsloomakeskuse juhataja Colin Seddon. «Seetõttu hakkas ta madala veega täidetud anumas tegema ujumistreeninguid, et oma jalalihaseid tugevdada.»

Ujumise ajal hoiti Phelpsil hoolikalt silma peal ning aprilli lõpuks olid siilikese tagajalad täiesti töökorras. Siil sai kiibistatud ning seejärel lasti ta tagasi loodusesse. Kiibi abil saavad päästjad looma identifitseerida, kui ta tulevikus taas abi vajama peaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles