Ootamatu üllatus: tänavalt leitud kassipojad osutusid metsikuteks kiskjateks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: City of San Antonio Animal Care Services / Facebook

Möödunud nädalavahetusel said kolm Texase elanikku kergemaid vigastusi pärast seda, kui nad korjasid heas usus tänavalt üles pesakonna kodutuid kassipoegi. Loomad osutusid aga hoopis punailvese järeltulijateks.

San Antonio linna loomapäästeüksuse pressiesindaja Lisa Norwoodi sõnul leiti «kassipojad» ühest kõrvaltänavast kolme linnaelaniku poolt, kes pealtnäha hüljatud loomakesed oma hoole alla võtsid. Kui abistajad aga kassipoegi toita püüdsid, hakkasid nood neid hammustama ja küüntega kratsima. 

Alles järgmisel päeval tekkis triol kahtlus, et nende poolt päästetud kassipoegadega on midagi lahti — nad panid lõpuks tähele loomade tavalisest jässakamat kehaehitust ja omapärast saba ning viisid nad loomakliinikusse, kus selgus, mis elukad nad tegelikult üles korjasid.

Norwood ütles, et abistajate saadud vigastused olid kerged hammustused, mis arstlikku läbivaatust ei vajanud. Sel esmaspäeval viidi kolm väikest punailvest Kendalia linnakeses asuvasse metsloomakeskusesse, kus nad ohutult kasvada saavad ja siis loodusesse lastakse. 

Foto: City of San Antonio Animal Care Services / Facebook

Metsloomakeskuse juhataja Lynn Cuny nentis, et kutsikad arvatavasti hüljatud ei olnud ning nende ema oli kas jahil või puges inimesi nähes peitu. «Loomulikult näevad nad armsad välja ja inimesed ei võta enne tegutsemist aega mõtlemiseks,» sõnas Cuny. «Ilvesekutsikatel läheb hästi, kuid nad on keskkonnamuutuse tõttu stressis ja alles õpivad, kuidas korralikult lutipudelist juua.»

Ideaalis tahaksid loomakaitsjad kutsikad küll nende emaga taas kokku viia, ent vanalooma San Antonio piirkonnas nähtud ei ole. Lootus siiski püsib ning seetõttu püüavad metsloomakeskuse talitajad väikestele ilvestele pakkuda nii vähe inimkontakti, kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles