Tiivuline terror: soomlased on hädas retsidivistidest kajakatega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Christian Thuesen / PantherMedia / Christian Thuesen / Scanpix

Saabuva suvega seoses plaanivad Helsingi võimud tugevdada turvameetmeid, et võidelda vast kõige laialdasemalt levinud kohaliku maffiaga — kajakatega, kes oma järeltulijate heaolu nimel inimestest julmalt üle sõidavad.

Kajakad on Helsingis tõeliseks probleemiks ja seda eriti juunikuu alguses, mil nende munad kooruvad. Poegade toitmiseks on nutikad linnud aga asunud tegema koostööd ning üksteise võidu süüakse puhtaks kirsipuud, korjatakse üles välirestoranide laudadele jäetud toidupalad ning napsatakse pahaaimamatute inimeste käest jäätisetuutusid. 

Probleemi lahendamiseks tugevdatakse kaitsemeetmeid: rohkematesse kohtadesse tulevad linnuvõrgud, heliga linnupeletid keeratakse valjemaks ning tänavavalgustid kaetakse ogadega, et sulelised nendele istuma ei tuleks. 

Seni on Helsingis proovitud mitmeid loomingulisi, ent tulutuid linnupeleteid, näiteks UV-kiirgust peegeldavat geeli, mis linde heidutama peaks ning ka omamoodi hernehirmutisi, mis maskeeritud röövlindudeks. Kasutatud on isegi inimhernehirmutisi, ent seni pole miski kajakalaviini tagasi hoidnud. 

«Kajakad on nutikad ja kiired õppijad ning nad said ruttu aru, et need rekvisiidid ei olnud neile ohtlikud,» nentis Tommi Tapana linna teenistusüksusest. Tapana lisas ka, et lindudel on aastatepikkune kogemustepagas, sest looduses võivad nad elada lausa 20-aastaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles