Tuhande koera maa: vaata, milline näeb välja tõeline koerasõprade paradiis

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Fabian Castellon / Caters / Caters News Agency / Scanpix

Costa Ricas asub koerte varjupaik nimega Territorio De Zaguates ehk kodutute koerte maa. Nimi on kui rusikas silmaauku, sest koeraparadiisis elab enam kui 1000 neljajalgset.

Nüüdseks hiiglaslik varjupaik sai alguse 2006. aastal, kui Lya Battle ja tema abikaasa Alvaro Saumet enda perre mõned kodutud koerad võtsid. Peagi pani abielupaar aga tähele, et Costa Ricas ei olnud kodutute koerte jaoks saadaval neile vajalikku abi ning nad otsustasid ise loomi aktiivselt abistama hakata. 

«Ma sain aru, et vaatamata nende noorele elueale ja heale tervisele ei olnud koertel lootust uusi kodusid leida,» sõnas Lya. «Mul oli vaid kaks valikut — otsida neile pered või saata nad varjupaikadesse ootama uut elu või surma.»

Foto: Fabian Castellon / Caters / Caters News Agency / Scanpix

Lya jaoks ei olnud kumbki variant sobiv ning seetõttu hakkas ta koeri viima 375-hektarilisse farmi, mille ta oma vanaisalt päranduseks oli saanud. Nüüd on koerte maa kohaks kutsadele, kellele vaatamata korduvatele püüetele kodu leida suudetud ei ole. Koerad vaktsineeritakse ja kastreeritakse-steriliseeritakse ning isegi koerad, kellel ühtegi huvilist pole, saavad seal ilma mingi hirmuta elada.

Lya sõnul on koertega töötamine tõeliselt terapeutiline tegevus ning sellest tulevat rõõmu on raske sõnadega väljendada. «Koerad on tervendajad ja andestajad ning kui nad sind aktsepteerivad, on see kingitus,» nentis naine. «Mitte igaühele pole antud võimalust seda õnnetunnet kogeda.» 

Foto: JUAN CARLOS ULATE / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles