Fotod: happega üle valatud kasside kaaslased ootavad Narvas jätkuvalt päästmist

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Möödunud nädala alguses leiti ühest Narva suvilapiirkonnast kaks kassi, kes kellegi kurja käe poolt happega üle olid valatud. Kuigi kassid nüüd kosuvad, on abi ootamas veel kümmekond nende kaaslast, keda abistajatel aga kuhugi panna pole.

«Kiisud on pärit ühest Narva suvilapiirkonnast, kust eelmisel sügisel avastati kassikoloonia,» sõnas Kasside Turvakodu vabatahtlik Külli Mathiesen. «Kokku oli seal 27 kassi ning üks suure südamega kassisõber hakkas neid kiisusid iseseisvalt päästma — steriliseeris, ravis ja leidis kodusid.»

Niiviisi jõudis hea aitaja omal jõul tänavalt uutesse kodudesse toimetada 13 kassi ning 14 jäid veel ootama oma järjekorda. Neist kassidest kaks aga valati happega üle ja veel kaks kaotasid oma elu pärast mürgi söömist. Päästjad pelgavad nüüd, et kassitapja naaseb ja seetõttu on ülejäänud kiisude toimetamine Narvast Tallinnasse hädavajalik. 

Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

«Meie oleme valmis kasse aitama ning meil on isegi transpordiabilised olemas, kes oleksid valmis kassid pealinna aitama, ent meil ei ole neile kassidele mitte ühtegi hoiukodu,» kirjeldas Mathiesen ahastamapanevat olukorda. «Oleme murtud, sest ilma hoiukodudeta ei saa me neid kiiremas korras ära tuua — meil pole lihtsalt neile kohti. Mida kauem nad aga abi ootavad, seda suurem on tõenäosus, et nendega võib midagi juhtuda.»

Kassid ise on ääretult inimsõbralikud ja ainuüksi inimese nägemisest hakkavad neil käpad sõtkuma. Vaatamata tänavaelule ja asjaolule, et nende usaldust on kurjalt ära kasutatud, usaldavad nad ikka edasi. Kui sul on kodus vaba nurgake, kus kassid saaksid esmaste protseduuride ajal kosuda, siis kirjuta lisainfo saamiseks aadressile info@kassideturvakodu.ee. 

Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Kui tahad aga ulatada oma abikäe happerünnaku all kannatada saanud kiisude raviks, siis oma panuse saad anda mitmel moel.

Annetustelefonidele:

900 6575 – kõne hind 5€

900 6700- kõne hind 10€

Või arvelduskontole:

Saaja: MTÜ Kasside Turvakodu

IBAN: EE712200221035355855

Selgitus: Narva kiisud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles