Lustakad kaadrid: fotograaf sai videosse pingviinid, kes tema kaameraid varastada püüdsid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ANTHONY POWELL/CATERS NEWS / Caters News Agency / Scanpix

Kui öeldakse, et vargal on pikad näpud, siis neil pingviinidel on pikad nokad: leidnud oma koloonia lähedalt fotograafi poolt üles seatud kaamerad, üritasid nad neid üles tõsta ja oma pesadesse viia. Tulemuseks olid tõeliselt humoorikad, ent kohati ka väga hirmutavad kaadrid.

Filmitegija Anthony Powell ei ole Antarktika looduses esinevate ootamatute olukordadega võõras, ent ka talle olid toredaks üllatuseks videod, mille olid üles filminud tema poolt pingviinikolooniate juurde jäetud GoPro kaamerad. 

Ühel hetkel leidis austraallane, kes viimase kümne aasta jooksul korduvalt Antarktikas filmimas on käinud, et mitmed tema kaameratest olid ümber lükatud. Müsteerium lahenes, kui Powell lindistatut läbi vaatama asus — süüdlasteks olid pingviinid ise, kes kaameraobjektiivi nokaga torkisid ja kaamerat üles tõsta proovisid.

Foto: ANTHONY POWELL/CATERS NEWS / Caters News Agency / Scanpix

«Ma tahtsin oma Antarktikas veedetud aega võimalikult hästi ära kasutada ja võtsin seetõttu kaasa hulga GoPro kaameraid, et need mitmele poole üles seada,» rääkis Powell. «Kui ma aga nende juurde tagasi jõudsin, olid mitmed ümber lükatud.»

Powell nentis, et videote vaatamine tegi tema tuju tõeliselt heaks ja ta teab nüüd, mis tunne on pingviinide saagiks langevatel kaladel, kes viimase asjana nende hirmuäratavat suud näevad. «Ma arvan, et kaamerate must objektiiv meenutas neile kivikesi, mida nad oma pesade jaoks korjavad ning seetõttu nad neid kaasa võtta proovisidki,» nentis Powell. «Kui ma aga suuremaid kaameraid filmima jätan, ignoreerivad nad neid täielikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles