Tõeliselt visa hing: ülivapper buldog õpetas end ise kõndima

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Buldog Buelleri saatus pole olnud roosiline – aretaja hülgas ta ning viis pappkastis Sacramento loomakaitsjatele. Koerake oli väga halvas seisukorras. «Esimest korda, kui me Buellerit üle vaatasime, olime me väga mures,» räägib dr Laurie. «Ta ei suutnud üldse kõndida.»

Tiny Bulldog Teaches Himself How To Walk

When this bulldog puppy was only a few weeks old, he was abandoned by a breeder because he couldn't walk — but his rescuers could tell he wasn't going to give up. Today on Comeback Kids: Animal Edition, watch how Bueller worked SO hard to teach himself how to walk, and grew up to be a big, strong boy who makes his parents so proud ??

Posted by Comeback Kids: Animal Edition on Saturday, 31 March 2018

Tegemist on väga häiriva tendentsiga – aretajad aretavad kutsikad, kel on geneetiline viga ning jätavad vigased kutsad siis varjupaikadesse. «Me nägime Buelleri kohta videoklippi ja kui ta vaatas kaamerasse, vaatas ta otse meile otsa,» meenutavad Buelleri omanikud Lindsay ja Alex esimest korda, kui kutsasse armusid.

Alex meenutab, kui südantlõhestav oli kuuenädalasele Buellerile otsa vaadata ning kuulda, et ainus lahendus on koerakese magamapanek. Kuid ometi nägid südamega inimesed, et Bueller tahab elada, seega otsustati üheskoos – see saab olema raske, aga proovime!

 

I'm Ready for bed and dad wants to watch sports highlights ?

A post shared by Hi I'm Bueller ? (@buellerthebulldog) on

Bueller õppis vesiteraapia abil oma jalgu liigutama, prooviti mitmeid erinevaid viise, kuidas koerakest kõndima õpetada. Treeningute käigus selgus, et Bueller on väga usaldav loom, kes ei kohku tagasi ka kõige võimatuma eesmärgi püüdmisest. Ta ei andnud alla ning nägi ränka vaeva, et jalgele tõusta. Ning kui hooldajad-arstid nägid esimest korda Buellerit kõndimas, puhkesid kõik liigutusest nutma.

Alex ja Lindsay adopteerisid Buelleri ning aitavad nüüd koerakesel jätkuvalt jalgu treenida – Bueller ujub, jookseb ja ei ole märkigi, et ta alla annaks. Bueller on oma pere juures nüüdseks kaks aastat elanud ja tema «varjuks» on «väikevend» Kobe, kes on kurt, kuid tunneb end Buelleri seltsis turvaliselt. Kaks koera on lahutamatud.

Bueller vajas ka operatsiooni, kuna üks tema jalg ei olnud siiski nii tugev kui tarvis. Operatsioon oli edukas ning Alex-Lindasy ei suuda ära imestada: «Bueller on nii tubli! Ta tõesti elab iga päeva täiel rinnal ning ei anna kunagi alla. Aga üle kõige armastab ta süüa!»

Jälgi vapra Buelleri tegemisi Instagramis ja vaata videot, mis kindlasti kisub välja nii mõnegi pisara!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles