Sarvilised põrgulised: Walesi kuurortlinna on täielikult vallutanud kitsekari

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Walesi põhjatipus asub turistide hulgas populaarne Llandudno linn, mida peetakse riigi parimaks kuurortiks. Linna on aga oma valdusesse võtnud 110-liikmeline kitsegäng, mis nüüd kõikjal kaost korraldab.

Llandudno on pikka aega koduks olnud kašmiiri kitsedele, kes seni on aega veetnud linna piiridest väljas rannikul. Nüüd paistab aga, et loomadel on hakanud igav, sest nad on asunud tungima linnatänavatele. Loomad käivad uudistamas kohalikku algkooli, jalutavad vabalt ringi ja hävitavad inimeste koduaedades kasvavaid taimi. Linnaelanikud aga pahaks ei pane ja on oma neljajalgsete kaaselanike üle uhked.

Ysgol San Siori kooli direktor Ian Jones nentis, et kitsed on küll armsad, kuid söövad liiga palju. «Koolimaja juures on õunaaed ja nad on selle tühjaks puginud,» sõnas Jones. «Tavaliselt peame me nad hommikuti kooli territooriumilt ära ajama ning lastele pakub see palju nalja.» 

Loomadest on saanud turismiatraktsioon ning nad on sama populaarsed, kui linna köisraudtee ja 700-meetrine kai. «Minu arust on nad Llandudno ajaloo võrratu osa,» sõnas karjakasvataja Helen Maydew. «Ilmad on sel aastal olnud halvad ning rohi pole rannikul kasvama hakanud. Seetõttu nad linna trügivadki.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles