Video: Häädemeeste lähedalt leiti autolt löögi saanud mäger

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katrin Idla / Eesti Metsloomaühing / Facebook

Möödunud pühapäeva õhtul kutsuti Eesti Metsloomaühing appi Häädemeeste lähedalt leitud mägrale. Loom tiirutas ühe koha peal ning kuna lähedal asus ka maantee, kahtlustati, et mäger oli autolt löögi saanud.

Teataja saadetud pilte ja videot vaadates tekkis metsloomapäästjatel kahtlus, et tegu võib olla tiine emamägraga. Kiire konsulteerimine riigi ametiasutustega andis vabatahtlikele info, et jahiulukiks peetavat looma abistada pole vaja ning lahenduseks oleks jahimehe kutsumine. Võimalus, et tegemist võib olla emase tiine loomaga ei lubanud neil aga seda sammu astuda.

Kiirelt toimetati mägraemand Pärnusse. Loom oli nähtavalt valudes ja päästjatele vastupanu ei osutanud. Kuna tegemist oli pühapäevase hilisõhtuga, siis Pärnus ühtegi loomakliinikut avatud ei olnud ja arstiabi ei olnud võimalik leida. Metsloomaühingu liige Katrin Kivi aga olukorda niisama pealt vaadata ei suutnud ja otsustas looma sõidutada Tallinnasse, et loomade kiirabikliinik ta üle vaadata saaks. 

Öösel jõudiski mägraemand Tallinnasse, kus tema olukord stabiliseeriti — loom pandi tilgutite alla, võeti vereproovid ja tehti röntgen ning ultraheli. Röntgen tiinust ei näidanud, ent kahtlustatakse ühepoolset kerget halvatust, mis on tõenäoliselt tekkinud trauma tagajärjel. Nüüd saab mäger kliinikus ravi ja päästjad loodavad, et peagi on loomal võimalik taas loodusesse naasta. 

Kui soovid mägraemanda kosumist aidata, saad seda teha pangaülekandega:

Eesti Metsloomaühing

EE952200221067573100

Swedbank

Selgitus: «Mägra raviarve tasumiseks».

Kevade saabumisega on käes aeg, mil Metsloomaühing hakkab igapäevaselt saama teateid pesast välja kukkunud või abivajavatest looma- ja linnupoegadest. Mõne sellise hädasolija leidmisel helista kohe nõu ja abi saamiseks ühingu infotelefonile 56322200.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles