Peremehe kaotanud üksikut Toila koera ähvardab koduta jäämine

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Hiljuti saabus Eestimaa Loomakaitse Liidule (ELL) Ida-Virumaalt murekiri, mis rääkis koer Alfast, kes oma peremehe ootamatu surma järel üksi jäi. Nüüd on Alfale seltsiks vaid tema ise ja ees ootamas varjupaik, sest uutel majaomanikel koerale kohta ei ole.

«Nüüd ta siis elabki ihuüksinda seal koduhoovil, mis asub Toila valla Voka külakeses,» kirjutas ELLi juhatuse liige ja loomaaktivist Heiki Valner oma blogis. «Nälgas ta õnneks pole, sest üks külamemm on koera toitmise enda peale võtnud. Päris omale ta Alfat aga võtta ei saa, sest endalgi aastaid üksjagu turjal.»

Koerapreili Alfa ei ole vanem kui nelja-aastane ning seetõttu peaks teda ees ootama pikk ja õnnelik elu. Õnne aga kusagilt näha ei ole — Alfa ootab üksinda ning tema ainukeseks inimkontaktiks on peremehe sõbrad, kes teda vahest vaatamas ja toitmas käivad, kuid oma vanuse tõttu häid elutingimusi pakkuda ei saa.

Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Pea kohal on veelgi tumedaid pilvi, sest uued majaomanikud koera ei salli ning temast tõenäoliselt lahti saada üritavad. Vana maja plaanitakse lammutada ja selle asemele ehitada uus, kus Alfale kohta ei ole.

Iseloomult on Alfa uudishimulik ja soovib väga inimesega suhelda, kuid võib esiti tunduda arglikuna. Ära ei suuda ta öelda maiustest ja võtab neid küll pelglikult, ent sellegipoolest hea meelega vastu. 

Alfa väärib uut kodu ja armastavat peret. Kui sa tunned, et just sina saad talle seda pakkuda, võta ühendust Irinaga numbril 5290575 või aadressil irina.hein@hotmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles