Erakordne julmus: loomaaiakänguru loobiti kividega surnuks, sest ta ei hüpanud piisavalt

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mark Ralston / AFP / Scanpix

Hiinas Fujiani provintsis asuvas Fuzhou loomaaias loopisid külastajad kividega surnuks känguru, kes nende arust piisavalt rõõmsalt ringi ei hüpanud. Tapjate endi sõnul üritasid nad aga looma lihtsalt reageerima panna.

12-aastane emane känguru sai kivirahe tõttu raskelt haavata — üks tema esikäppadest lömastati kivide poolt pea täielikult ning loomale sai saatuslikuks neerurebend, mille üks kividest põhjustas. 

Rünnak juhtus 28. veebruaril, ent Hiina meediasse jõudis info alles möödunud nädalavahetusel. Tegu polnud aga ainujuhtumiga: vaid mõned nädalad pärast emase känguru surma loobiti kividega tema kaaslast, kes sai kergemaid vigastusi.

«Mõned täiskasvanud nägid kängurut puhkamas ning otsustasid tema pihta kive visata, et loom aktiivne oleks,» sõnas üks talitajatest Hiina pressile. «Kui me aediku juurest kivid eemaldasime, läksid nad neid mujalt otsima.»

Kohalikud meediaväljaanded ei avaldanud, kas kedagi juhtunu eest ka karistati. Loomaaiast kinnitati aga, et loomade kaitseks paigaldatakse aedikute juurde turvakaamerad. Hukkunud kängurust plaanitakse tema mälestuseks teha aga topis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles