«Hommik lemmikutega»: milline on kassitõug, mis sobib igasse perre?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kanal 2-s on igal laupäeval eetris lemmikloomadele pühendatud saade, mis toob ekraanile kõige südamlikumad ja naljakamad loomalood, inimeste kodudes olevad haruldased lemmikloomad ja nõuanded loomade pidamiseks.

Tänases saates tulevad tutvustamisele lontkõrvalised uudishimulikud karvapallid ehk scottish fold tõugu kassid. Foldide hulgast võib endale sobivas värvitoonis kiisu leida vast igaüks — lisaks halli- ja valgekirjutele kassidele on selle tõu hulgas ka siniseid, šokolaadikarva ning kohati lausa marmormustriga kirjatud esindajaid. 

Samuti saame informatsiooni afganistani hurdast — koeratõust, mis meie tänavatel kunagi moekoerana silma paistis, ent keda tänapäeval oluliselt harvemini näha on. Seda aga seetõttu, et nende elegantsete koerte kohta on ringi liikumas palju külajutte, mis eestlastest ostuhuvilised lihtsalt ära hirmutavad. Selliste legendide hulka kuulub näiteks alusetu info, et afganistani hurt vajab igapäevaselt 20-kilomeetriseid jooksuringe. Ka kammima ei pea seda pikakarvalist koera lõpmatult ning piisab vaid tema korra nädalas pesemisest.

Kes endale aga eksootilisemat lemmiklooma tahab, võiks mõelda näiteks ämblikute, kilpkonnade või lausa sipelgate peale. Loomasõber Kertu Jukkum võtabki ette külastuse eksootilisi lemmikloomi müüvasse poodi, et vaatajad nendega tegelemisest lähemalt aimu saaks.

Loomulikult tulevad ka seekord tutvustamisele loomad, kes varjupaikades uut algust ootavad ning zoosemiootik Aleksei Turovski vastab ühele huvitavale küsimusele loomamaailmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles